This is my fusion dish made with my original Japanese miso with green chili pepper. The miso paste is mix of green chili, leeks, ginger, garlic and sugar I previously made. Because the ingredients are fresh I cannot keep it too long but can preserve it about two weeks.
Tofu is local hard tofu and I sliced in half then saute with sesame oil. Tori miso is made with minced chicken meat with miso paste. I also added some basil leaves to enhance the flavor.
「豆腐ステーキの鶏味噌かけ」作り置きしておいた青唐辛子味噌で鶏そぼろを作り、豆腐ステーキと合わせてみた。青唐辛子味噌の材料は、青唐辛子、ネギ、生姜、ニンニク、砂糖。今回は材料の水分を飛ばすつもりで高温のごま油で炒めて味噌と合わせてみた。これは保存が長くなるが、材料の風味も飛ぶのであまりよくなかった。
味噌ダレはそのままご飯にのせても美味しいし、料理にもいい。今回は鶏のミンチと一緒に炒めて豆腐ステーキにかけてみた。バジルも加えて少しタイ料理風に。豆腐は木綿のようなローカルの硬いものをごま油でじっくり焼いたもの。
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