I usually cook chicken as roast or boiled then I realized that I could steam with small amount of water with fragrance vegetables. I thought it would make tender chicken without loosing taste in this way.
With my le creuset pot, it doesn't lose much liquid because it seals well, it made thick soup in the bottom in the end. I added hard boiled macaroni and let it soaked in that soup. I had it with sliced cucumber with leeks and small amount of soya sauce. My husband had it with small amount of parmesan cheese.
「蒸し鶏」いつも大体ローストか、茹でてスープを取る”チキンライス”スタイルで料理する丸鶏を、少量の水分と香味野菜で蒸してみた。ルクルゼを使うと、蓋の重みで水分を押し留めるので、柔らかく蒸すことができる。ローストするより速い調理法だ。最後は濃いスープが残ったので、マカロニを固めに茹でて、汁を吸わせるように絡めてみた。
身は茹でるより鶏の旨味を失わずに柔らかくなる。私はきゅうりとネギを添え、少し醤油をたらしてアジア風に頂いた。夫は少しパルメザンチーズをふって洋風に食していた。
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