29 April 2015

Grilled hambagu


This is my creation of new style hambagu.  Japanese hambagu is usually served with demi glace sauce but I put hashed tomatoes and red onion inside then cooked in grill pan.

Japanese hambagu is usually used fatty meat: mix of beef with pork but I put some vegetables to make it tender.  I also like to cook at medium rare.  I served with mayonnaise with Dijon mustard and ketchup.  It's good to eat with bread.

「グリルハンバーグ」私オリジナルのハンバーグ。デミグラスソースを作らず、赤身のひき肉にトマトと赤タマネギのみじん切りを混ぜ込んでグリルパンで焼いてみた。新鮮な牛の赤身のみを使い、焼き加減はミディアムレアに。

野菜を混ぜることで、肉が固くならないようにした。トマトは種を除いたもので水分が出ないようにする。オールスパイス、ナツメグ、グランドコリアンダー、ウスターソースなどで予め少し強めの味付けをする。ディジョンマスタードを強めに入れて作ったマヨネーズとケチャップを添えて頂いた。

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