28 January 2016
Jjigae
I had Japanese rice cake leftover so I cooked Korean Jjigae with it. I'm not very familiar with Korean food, so I made it my own way. First I took a soup with home made chicken soup and some dried shrimp. Then added Korean miso for the seasoning.
I didn't go for shopping for this particular dish so ingredients were the leftover of hot pot dish of the other day, mainly vegetables and tofu. Yet I really like the tastes of Korean chili miso. Especially with rice cake inside, it was very tasty.
「チゲ」北半球は随分寒いようだが、シンガポールは相変わらす毎日30度。鍋の存在もすっかり忘れていたが、先日しゃぶしゃぶをしたらとても美味しかったので、さらなる鍋料理をした。
正月の残りの餅を消費したかったので、韓国チゲに入れてみた。出汁は自家製の鳥の出汁に中華の乾燥エビを煮出したもので、材料はしゃぶしゃぶの残り。チゲらしい材料は豆腐しか入っていなく、コチュジャンのみで韓国料理っぽくしてみたのだが、結構よくできた。
お餅が溶けてトロトロになったスープと辛味噌の相性がよくて、とても気に入った。近所には韓国食品店が結構あるのし、海老や蟹も豊富なので、次回はもっと本格的に作ってみようと思う。
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