31 January 2016

Yellow fish with parsley garlic oil



I love this fish but it's difficult to eat as a whole fish if you don't use Japanese style of chop sticks.  I don't like to fillet the fish for the good fish because all the goodness is between the bones.  If I fillet it all the goodness goes to the stock..

「黄魚のグリル・パセルオイルかけ」キグチは美味しい魚だ。私は美味しい魚は、姿焼きするのが一番の楽しみ方だと思う。魚をおろす(フィレ)すると骨目を頂かないので、その魚の本来の美味しさを失ってしまう。魚の美味しさは、頭まわり、腹まわり、ヒレまわりにあって、背はおまけだと思う。

日本の箸は中国のものに比べて先端が細い。これは、魚を食べるためにこの形になったそうだ。美味しい魚一尾を、ちまちまお酒を飲みながら楽しむのが至福の時。

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