31 October 2017

Chinese salted pork


I tried the recipe of a blog I've found on the internet.  It explained very well how to make Chinese style of salted pork.  I wanted to make this for congee but it useful for many other way of cooking.

It took about two weeks; 4 days to salt then drying for ten days.  Because the weather in Singapore is so hot and wet I kept the meat in fridge uncovered, dried them in the fridge.

「腌咸肉」中華式の豚の塩漬け。レシピは丁寧に説明してある良い英語ブログを見つけたのでその通りに作ってみた。豚バラ肉を4日ほど塩漬けしてその後乾燥させる。シンガポールは湿度が高いので、冷蔵庫の中で乾燥させて作った。

出来たものはパンチェッタと同じ。脂にも塩が含まれ、自然な味で美味しく出来た。1つはすぐに冷凍した。少量を薄切りして、炒め物やパスタやスープのベースにするととてもコクが出る。長持ちするので、暇がある時に作って常備しようと思う。

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