27 October 2017

Salade au cresson


I love watercress. It's slightly bitter if it's fresh but I love the flavor.  Watercress is also one of the most richest vegetables in vitamins.  It's bit harsh to eat as salad so I mixed with boiled potato, boiled egg and shrimps.

Seasoning is vinaigrette sauce; mix of dijon mustard, white vinegar, olive oil, salt, pepper and small amount of Japanese mayonnaise.

「クレソンとポテトのサラダ」クレソンは栄養価がとても高い野菜なのでサラダにして頂こうと思ったが、生だと苦味が強いのでポテトサラダにまぶして緩和しようと思った。

ポテトサラダは、茹でたじゃがいも、ゆで卵、茹でたエビをヴィネグレットソースにまぶして、少量の日本のマヨネーズを入れた。ポテトがクレソンにまとわる質感に仕上げるのがコツ。生のクレソンを思いっきり食べられるサラダ。


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