30 October 2017

Paella




This is one of the great international dish I can make in Singapore.  I made this dish with fresh local shrimps, Indian Basmati rice.  It was not very relatable to original Spanish paella but with right ingredients it all comes great in the end.

「パエリア」スペインの料理だが、シンガポール独特の材料でとても美味しくできた。新鮮なエビとイカ、米はインドのバスマティライス。インドのバスマティライスはビリヤニに使われる長い米。さっぱりしていて臭みもなくとても美味しい。日本米のように吸水させる必要がないのでとても楽だ。

エビは髭をきり、殻をよく洗って丸ごと使う。エシャロットと米を炒めて白ワインでアロゼし、鶏の出汁、トマトの角切り缶を加えてエビを置き蓋をして12分ほど炊く。8分強蒸したあとに、彩の野菜とレモンをおく。

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