26 October 2017
Crab with lemon pasta
Crabs are relatively inexpensive in Singapore yet I hardly cook them because it's too much trouble to remove the crab meat from the shell. For this dish, I made the sauce with crab, onion, tomato first then I removed the meat from the shell.
For the pasta, I tossed boiled long past with the crab sauce then added lemon juice in the end. It's good to add lemon on the topping to ease crab smell.
「蟹のパスタ」シンガポールで花蟹はとても安価だが、”いけす”でないので、主にソースやスープの出汁にしかならない。私は比較的新しいものだと判断できると身もかき出して使う。
パスタソースは、エシャロット、セロリ、人参、トマトペースト、白ワインのベースに蟹の旨味を全部出したもの。蟹にはエビとも違う濃厚な旨味がある。最後は茹でたパスタを絡めてレモンを絞った。レモンを添えると蟹の匂い消しにも良い。
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