16 March 2018

Chuck Yuen Seafood Restaurant










My father insisted to go to have seafood for the last night in Hong Kong.  My parents used to go to the seafood restaurant often when they come to Hong Kong.  I didn't have much idea for the seafood restaurant so we tried one of the famous and old places at Happy Valley.

Poached shrimps and steamed grouper were good but the rest of the dishes were slightly disappointing. 

「竹園海鮮」父がどうしても白灼蝦が食べたいというので、水槽があるような海鮮レストランを探して行った。ハッピーヴァレーにあるこの店は昔からあり、観光客が多い。大衆的で、典型的な香港の海鮮料理がある。

白灼蝦はとても美味しかったが、その他の料理は味付けが私には濃かった。香港は日本よりかなり物価が高いが、蒸石斑鱼の値上がり度は酷い。ただこの店は量り売りで、値段は水槽でネゴすることができるので安心だ。

生簀のハタの身の蒸し立ては、トロッとしていて本当に美味しい。残念ながらソースは自分の方が上手にできると思ってしまった。トラムに乗ってホテルまで帰れて楽しい夜だった。

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