"Cake Sale aux épinards et saucisson"
「ソーセージとほうれん草のケークサレ」
"Steamed vegetables with Bagna Cauda sauce"
「蒸し野菜とバーニャカウダソース」
"Filet de boeuf"
「フィレステーキ」
"Gratin dauphinois"
「グラタンドゥフィノア」
"Mousse au chocolat"
「ムースオショコラ」
My aunt gave us a very expensive fillet of beef so we had a family gathering. I made simple French and Japanese dishes. My sashimi of snapper was ok but the fillet of beef was excellent. I was also very happy with the result of "Mousse au Chocolat" which is alway become somehow unsatisfactory but it was a great result because of the cold weather.
「2月の家族ディナー」2月半ば。高級なお肉を頂いたので、家族で集まってディナーをすることになった。刺身を加えた簡単なフレンチ。野菜料理にバーニャカウダを作った。バーニャカウダは小鍋でニンニクを牛乳で柔らかくなるまで煮てアンチョビを加える。このソースは好評だった。
和牛の特徴は味というより脂の香りだと思う。とても美味しかった。いつもシンガポールであまり納得のいかない出来の「ムースオショコラ」が日本の寒さでとても良く出来た。c父のセレクトしたワインもとても美味しかった。
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