22 March 2018

Fried rice with XO sauce




I tend to put many vegetables in my fried rice than it actually should be but I like it this way.  Important thing for making fried rice is not to use sticky rice or round grain rice such as Japanese rice.  Also I use traditional iron wok for making any Chinese dishes.  It requires some technique but the result is so much better.

「炒飯」キャベツやら人参やら野菜を色々入れた炒飯。今までいまいちXO醬を何に使ったらいいのか分からなかったが、炒飯に少しつけて食べると最高に美味しい。

チャーハンは日本米の様な丸い粒の米ではなく、長粒種の方がよく出来る。私はタイ米を常備しているので、炒飯もタイ米で作る。また中華鍋も大事。テフロン加工とは油の蒸発の仕方が違う。油回しをしなければいけないので面倒かもしれないが、仕上がりのパラっとした状態と香ばしさが全く違う。

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