18 May 2021

Japanese early summer home dishes - meat & chicken

 

"crispy skin chicken saute"
「パリパリチキンソテー」

"pepper steak"
「ピーマンと牛肉の中華炒め」

"nikujaga"
「肉じゃが」

"sukiyaki"
「すき焼き」

It's been a month in the state of emergency in Kumamoto.  We basically have to stay at home but we're at home all the time I don't have much energy to cook anything creative..

「コロナ禍の料理」蔓延防止法で酒類提供が禁止されて2週間以上経ったと思う。息抜きに近所の飲み屋などにも行けないので、夜はずっと家に居るわけだが、何かクリエイティブな料理をするやる気のようなものもそう湧いてこない。

最近忙しくなったのも相まって、料理は手抜き。ただ焼くだけ、煮るだけみたいなものが多いが、熊本は食材の質がかなり良いのでそれでも美味しい。少し前、ピーマンの出始めの頃、とてもジューシーで美味しかった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.