10 May 2021

Japanese early summer home dishes - sashimi in covid time

"vinegar marinated mackerel"
「シメサバ」

"Grilled Katsuo"
「鰹のたたき」

"Lightly boiled Kochi"
「こちの湯引き」

"Flounder"
「ヒラメ」

"Squid with shiso"
「烏賊の紫蘇巻き」

"Shimaaji"
「しま鯵」

We're in a state of emergency everywhere in Japan now so we don't have much significant sashimi these days.  Because all the restaurants are closed, even fishermen fish expensive fishes nobody buys them.  Fishes that are in the market these days is only for home consumption so there is not much something interesting these days..

「コロナ禍の刺身」現在熊本は蔓延防止法で夜の酒提供禁止だが、それ以前から警戒レベル4だとかで不要不急の外出自粛が続いている。もう1月くらいになる。飲食店が休みなので漁師も魚を捕らないのだろう。今市場に出ている魚は家庭用の魚ばかりなので、イマイチ面白みがない。

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