Christmas dinner of 2021 was the first family gathering of two years. My sister's and my brother's family got together for the first time with a newborn baby. I planned this dinner very much in advance because I have to prepare everything after my working hour.
Because my nephews love dessert, I made two cakes. That was the highlight of this dinner. Though the brand chicken "Hyugadori" was excellent with my cooking time. I was able to adjust the "cuisson" with the breasts and the legs.
I wish I could prepare this dinner better such as I didn't make the sauce for the terrine of fish which I didn't have time and for the aperitifs. I've forgotten to take photos of "French onion soup".
「クリスマス・ディナー2021」クリスマスは2年ぶりに家族が揃う事になって私は早くからこの会の準備をしていた。ただ、仕事後の時間で準備をしていたのでディテイルまでこだわる事が出来なかった。
注文していた日向鶏は前の日から塩をしておいたので、しっかり味が着いていて、さらに焼き加減が最高に上手く行ったのでバッチリだった。ジューシーな胸肉を取った後、脚をパリパリになるまでローストした。焼き汁もたっぷり取れて旨味たっぷりで美味しかった。ラザニアは子供がいつでも食べられるように作ったものだが、鶏でオーブンが支配されてしまっていたの時間の管理が大変だった。
甥っ子達はデザートが大好きなので、張り切ってケーキを2つ作っておいた。見た目はあまり良くないが、味はよく出来た。せっかくサンタさんの飾りとか買っていたのにバタバタしてすっかり忘れてしまっていた。。
その他魚のテリーヌにはソースを作るべきところが、時間が無かったり、アペリティフは市販のパイ生地があまり美味しくなくて失敗して反省点が多い。小さなオニオンスープも作ったが写真無し。それでも赤ちゃんがいたりして、皆でガヤガヤ盛り上がって食べる会で楽しかった。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.