"Vegetable rolled chicken"
「鶏塩麹漬けの野菜巻き」
"Roasted pork Hong Kong style"
「香港叉焼」
"Kuruma shrimps in dashi"
「車海老の旨煮」
"Grilled Buri"
「鰤の焼き漬け」
"Local delicacies"
「蒲鉾、旭巻き、辛子レンコン」
"Savory omelette"
「ハモのカステラ」
"Fried shrimps for kids"
「子供用エビフライ」
"Turnips and carrots marinated in sweet vinegar"
「紅白ナマス」
"Chicken Matsukaze"
「鶏の松風」
"Pork with crab rolls"
「蟹の如意巻き」
"Roasted beef before going into the oven"
「ローストビーフ焼く前」
I made Osechi for nine people this year all by myself. The difficulty of preparing Osechi at the end of the year is because I had to cook normal meals for my family at the same time. Even though I prepared some dishes way in advance, I was still very busy that I missed taking some photos.
「お節作り」今年は九人分のお節を作るという事で張り切っていて前々から色々と準備はしていたが、それでも年末は家族の分の毎日の料理も作りながらの準備だったので大変だった。お節料理の醍醐味は一品一品仕込みが必要な料理である事。簡単に出来る料理でなく、手の混んだものこそ1年に1回頂く贅沢なのだ。
香港叉焼は漬けだれや焼き密を作るのにも手間がかかる。それに漬けて冷凍しておいた。今年は料理長に教えてもらったものや習ったもの、日頃仕事で仕込んでいるものがある。
年末はとても忙しく楽しく過ごしていたので、大して写真を撮っていなかったのが後悔だ。この他にも芋きんとん、酢ごぼう、数の子、など全て手作りして色々準備をしていた。
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