30 December 2021

December Japanese home dishes - vegetables & eggs

"Turnip leaves"



"Gingko"


"Daikon with salt ham"


"Bean sprouts tofu balls"


I didn't have time to take good photos of my dishes in December.  Boiled turnip leaves with Katsuobushi is a great side dish for this season.  It contains high vitamins and is absolutely delicious.

「野菜料理など」12月は忙しくて良い料理の写真が撮れていない。その中でも最も美味しかったのが、蕪の葉を茹でて刻んだもの。大量に貰ってきたので茹でて刻んで軽く塩と味の素を入れて鰹節をまぶす。薄味にしておくとサラダ感覚でどれだけでも食べられる。それがとてもジューシーで香りがよく美味しい。大根を生ハムで軽く蒸し焼きにしたものも大根が甘くて美味しかった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.