14 March 2013

Gratin de pommes de terre au basilic


This is a oven baked potato, bacon and mozzarella cheese with basil pesto sauce.  Because I had small amont of mozzarella cheese left over, I wanted to use them at the maximized benefit.

I sauteed the cube cut potatoes, bacon and minced garlic with small amount of olive oil and fat coming from the bacon in a pan.  Once the potatoes lightly cooked, placed in a gratin casserole with mozzarella and pesto sauce.  Then cooke it until the potato becomes tender.

「ジャガイモのバジル風味グラタン」モッツァレラチーズが少量余っていたので、それを活用しようと思って作った。

オリーブオイルでベーコンをニンニクと一緒に炒め、その油でジャガイモを炒める。ジャガイモに少し芯がある状態でグラタンに移す。チーズ、ジェネバソース(作り置きしていたもの)をちりばめてオーブンで焼く。シンプルにジャガイモの美味しさを味わえる料理だ。

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