23 March 2013
Kamasu
I went to local food market in Wanchai on Thursday and found plenty of fresh fish that day. Then I realized this is similar to Kumamoto that the fish market is usually close on Wednesday and reopen on Thursday.
Then I found "Kamasu" this day. This fish is popular in Japan as well and I was very happy to find fresh fish here. I cooked Kamasu in oven with salt and light sesame oil. The fish was very tasty.
「カマス」木曜日にワンチャイマーケットに行ったら、とても新鮮な魚が沢山あがっていた。日頃からあまりローカルマーケットで魚を買うことがないが、この日は目を奪うほど日本でも見かけるような新鮮な魚があった。どうやら水曜が卸売市場が休みで木曜に開くのだろう。
私は新鮮な魚を見分ける為に、量が沢山あがっているもの、目が澄んでいるものを選ぶようにしている。沢山出ている魚は旬のもので値段も安い。この日のカマスはとても大きく、身もしまっていた。塩をしておき、軽くごま油をたらしてオーブンで焼いた。とても美味しかった。ただ、魚の向きを逆に焼いてしまった。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.