"Octopus with spring onion Nuta, Smoked shiokoji marinated scallop,
Asparagus, avocado and bamboo with Tofu cream"
「タコとわけぎのぬた、帆立の塩麹漬けのスモーク、
アスパラ・竹の子・アヴォカドの豆腐ソースかけ」
"Kelp marinated snapper sashimi"
「鯛の昆布締め」
"Small mackerel marine in rice vinegar"
「小鯖の南蛮漬け」
"Foie gras with Daikon radi"
「フォアグラ大根」
"Crab and onion creme croquettes"
「蟹クリームコロッケ」
"Shabu shabu salad"
「しゃぶしゃぶサラダ」
Rice with cresson
「クレソンご飯」
***
Petis pot de The vert
「抹茶のプティポ」
"Gateau chocolat"
「ガトーショコラ」
I hosted dinner for my friend couple on the weekend. It was first time to do Japanse cuisine for them and I really enjoyed creating the new menu and cooking process. The joy of Japanese cooking is that I can prepare small dishes. It can be bothering to make many dishes, but I particularly like this part.
「春の晩餐」お友達カップルをお呼びしてディナーをした。今回は初めて和食でのおもてなしをした。お酒に合うような小料理を沢山作った。あれもこれもと考えることがとても楽しかった。和食は品数が多いが、2日前くらいから準備ができるので、それほど大変でもない感じがする。
初めてトライしたものの中では、帆立の塩麹漬けのスモークが良く出来た。お酒にピッタリのあてで、日保ちもするので一度に沢山作るとよいかもしれない。お刺身は、香港で買うものがものすごく新鮮ではないので、一手間かけている。フォアグラ大根はとても好評だったが、改善の余地があるように思った。やっぱりいいお友達との家のみは最高〜!
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