Diner de Noel 2015
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Tartare de saumon en vérine
Mini quiches
Mini tartelettes de chevre
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Sashimi St. Jaques au caviar de saumon
Poelé de kee fish et crevettes au shiokoji
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Carré d'agneau a la moutarde et menthe
Gratin dauphinois
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Eclair au chocolat
Sablé au cacao
Dacquoise de noel
2015年クリスマスディナー
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サーモンとアヴォカドのタルタル
ミニキッシュ
ミニタルトレット・シェーヴル
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刺身ホタテのイクラ仕立て
キーフィッシュのポワレ・エビの塩麹漬け添え
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ラムのマスタードミントクラスト
グラタンドフィノア
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エクレア
ココアのクッキー
クリスマスダコワズ
Last two years, we couldn't have a quiet Christmas family dinner at home. I had enough time to prepare a dinner this year so I was preparing small things in advance. The most difficult thing to cook in Singapore is making of dessert. Since the humidity is 80% here, it's not good idea to make humidity sensitive dessert such as Eclair but I made them anyway. I also made some sables but they became soft very fast..
Roasting lamb rack is very easy and other dishes are very simple dishes too.
2年ぶりに自宅で迎えるクリスマス。今年は時間があったので、タルトの生地などは2日前から作っておいた。シンガポールではデザート作りがとても難しい。室温28度、湿度80%くらいあるので、シュー生地があっという間に湿気る。クリーム、バター類もすぐにベトベト、自分に自信が無くなるほど上手くいかない。それでもエクレアは二人とも好きなので、挑戦してみた。
デザート類は全て難しかったが、他は簡単な料理。魚料理で、塩麹をアクセントに使ったのものが、自分では良い出来だった。
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