18 December 2015

Ginger marmalade teriyaki chicken


This is chicken thigh and leg marinated in marmalade, minced ginger and soya sauce.  After I marinated over night I cooked the chicken in the oven in double boiler.  It's important to set water in a tray in order to avoid the chicken to dry up and become hard.  Since the meat is marinated, it's easy to be burn on the top as well.  It's good to brush Chinese soya sauce on the top to grill the skin well.

「鶏モモのマーマレード・ジンジャー焼き」鶏モモをマーマレード、醤油、生姜のみじん切りに漬け込んでおいた。それをオーブンに湯煎を張って焼いたもの。味が付いた肉はオーブン焼きでは硬くなりやすいので、この方法で、肉が柔らかくなるまでじっくり焼く。ナイフがすっと入るくらいに柔らかくなったら、上に中華醤油を塗って皮を香ばしく焼いた。

中華醤油はテリがでるのでこんな料理にはとても重宝する。マーマレードのほのかな苦味と醤油、生姜の風味の甘辛味がとてもよく融合して、なかなか良い出来だった。

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