Lemon grass is very easy to find in Singapore. Its fragrance is strong but I like to use small amount with chicken in Asian flavor. I lightly marinated chicken in cane sugar, salt and lemon juice. Then grilled in casserole with sliced shallots and lemon grass. I only used Japanese soya sauce but it would make more flavor with fish sauce.
「レモングラスチキン」鶏を解体して、きび砂糖、塩、レモン汁に漬け込んでおいた。それをキャセロールに置いて、エシャロット、レモングラスと一緒にオーブン焼きにした。
肉に火が通る目安をみて、醤油を上にふって香りを出した。胸肉は焼き加減をみて、脚より早目に取り出す。マリネする時に唐揚げの下味のように醤油を入れてもよいが、醤油はとても焦げやすいので、最後に振りかけて香ばしさを出す。焼き汁は鶏出汁と醤油、レモングラスなどの味が凝縮して美味しかった。
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