19 April 2021

Japanese late spring home dishes - fish

 

"Buri with radish"
「鰤大根」

"Grilled young tuna"
「ヨコワの塩焼き」

"Marinated salmon"
「鮭の照り焼き」

"Salt grilled snapper"
「鯛の塩焼き」

"Grilled sardine"
「イワシの塩焼き」

I've started to see Japanese farmed salmon lately.  Which the fish is much more lean and tasty than imported ones.  I marinated it in mirin and soya sauce and grilled it.  It's so good to eat fish every day.

「魚の塩焼き」最近日本の養殖シャケを見るようになった。輸入ものより身が閉まっていて脂も少ない。臭みもなく結構美味しい。醤油と味醂に漬け込んで魚焼きグリルで焼いたらとても美味しかった。

春の旬は何と言っても鯛。脂が乗っていて塩をするだけで美味しい焼き魚になる。イワシは今はあまり脂がないが、焼く時に匂いがしないのでそれはそれでよし。


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.