19 April 2021

Japanese late spring home dishes - meat with vegetables

 

"Salt and sake steam of slices of pork with fragrant vegetables"
「香草(セロリ、せり、ミツバ)と豚肉の塩と酒の蒸し焼き」

"Pork with vegetables with miso paste"
「豚、ピーマン、ナスの味噌炒め」

"Grilled chicken hearts"
「ハツの串焼き」

"Beef saute in Chinese way"
「牛肉の中華炒め」


"Beef knuckles cooked in dashi"
「牛すじとこんにゃく」

 I cook less meat when I'm in Japan, in other words, I've been cooking fish most of the time.  Yet some meat dishes are also very tasty here.

「晩春の肉料理」地元に居ると極端に魚料理ばかりしてしまう。水、日は魚市場が休みだがそれ以外は毎日「オ!」と言うような魚があるので魚が肉を優先してしまう。しかし肉もかなり美味しい。

実家に圧力鍋が登場したので、筋の煮込みなどが楽に出来るようになった。出汁を効かせて煮込むとスープも美味しく頂ける。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.