"Aji"
「天然鯵」
"Scallops"
「ホタテ」
"Calamari"
「烏賊」
"Flounder"
「ヒラメ」
"Sardin"
「イワシ」
"Buri"
「鰤」
"Buri"
「鰤」
"Benito"
「鰹」
Spring is a good season for sashimi but not all fishes are good. Fatty Buri is coming to the end of the season and Benito becomes better in the summer.
「晩春の刺身」春の魚は冬と少し重なるが少し変わる。鰤は天然物があったら買うがもうそれも終わり。今から鰹の季節だ。烏賊、特にヤリイカとコウイカが美味しい。九州はイカどころ。鯵の刺身は天然があればよく買う。安くて美味しいので最高のタンパク質だと思う。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.