This is thin sliced steak over barely rice with shimeji mushrooms. It's a dish of everything together but it's easy and tastes so good.
First I cooked rice mixed with flat barely with shallots in beef stock. Separately I sauteed mushrooms with garlic, then cooked steak. When rice is cooked, I arranged mushrooms on the top and steamed with soya sauce. After rice is steamed, before serving I arranged slices of beef with spring onions.
「しめじと牛肉の麦ご飯」我が家流の丼もの。飲んだ後にもオススメの一品料理。まず、ビタヴァレー入りご飯をエシャロットのみじん切りと一緒に炒めてビーフストックで炊く。その間にしめじをバターでじっくりソテーし、最後に醤油で香りを出す。同時にステーキも焼いて、しばらく落ち着かせる。
ご飯を蒸す段階でしめじを敷いて蒸す。最後に薄くスライスしたステーキとあさつきを上にアレンジする。夫がしめじをご飯と一緒に炊いた時のヌメッとした食感があまり好きではない為に、こんな方法で料理してみたが、少し手間をかけた分美味しい。私はさっと生醤油をふって、わさびを添えながら頂いた。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.