30 November 2017

Olive oil cooked tuna with vegetables




This is a small tuna fish filled in Japanese cut and cooked in oil with garlic.  I could cut the fish in circle, but the bones stays in the center that way, I prefer to fillet this way.  Fresh tuna cooked in oil is completely different from the one in a can.  Tuna also tastes better when it's smaller.

「マグロのオイル煮」魚の良い日にはカツオ大のマグロが上がってるので、時々買う。日本で言うメバチマグロよりも小さいもので、おそらく近海の物だと思うが、身がねっとり、しっとりしていて美味しい。大型のマグロより酸味が少なく味もいい。

輪切りにしてBBQにするのも美味しいと思う。骨がきになるので、私はカツオのおろし方でおろしてオイル煮にする。この日はラタトゥイユと合わせた。ニース風サラダにしたり、ツナサンドにしたり色々応用できて便利。


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