I made a potato with ham gratin for the weekend brunch last week. I've never made a gratin with ham but I thought it was a great dish for brunch or lunch. I don't think it's suitable for dinner but somehow I really liked the combination of potato, ham, milk, cheese.
「ハムとポテトのグラタンブランチ」グラタンとはフレンチの料理法だが、野菜を牛乳とチーズで焼いて肉料理の付け合わせにするもの。メイン料理ではなく、付け合わせにすることが多いので、グラタンに肉類(鶏肉、ベーコン、ハムなど)を入れることはあまりない。
だが、ブランチ用にハムとじゃがいもと合わせて牛乳、チーズと一緒に焼いてみたらとても美味しかった。サラダと一緒に頂くのがオススメ。この日のサンドイッチは日本風の焼き卵サンド。砂糖と塩で味付けてパンにはたっぷり日本のマヨネーズを。
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