05 November 2017
Oven cooked white snapper
I try to cook fish at least twice a week. I usually filet the fish for western way of fish dish but this is the easiest way of cooking when I'm bothered.
I salt the fish as Japanese way of salt grill fish technique. Relatively strong salt about 20 minuets of cooking. This will give the salt into the fish. I drizzled parsley sauce but if you don't have it just lemon juice is also great.
「ホワイトスナッパーのオーブン焼き」骨つきの魚を面倒くさがる夫の為に、普段は魚をフィレにして料理する。ただ、魚は丸ごと料理する方が簡単で美味しい。これは調理中に頭や骨からじわじわと旨味が出てくるから。日本料理の一般的な魚の塩焼きや広東料理の蒸し魚は、やはり一番魚を美味しく食べる方法だと思う。
塩は日本料理の方法。強めにふって20分ほど置く。これが一番身に塩味が入る。あまり長く塩をすると身が硬くなる。シンガポールの魚は鮮度抜群ではないので、ニンニクやエシャロットを入れて焼いた上に、香りのパセリソースをかけた。レモンだけでも十分美味しい。
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