28 December 2020

Christmas Dinner 2020



"Gorgonzola cheese with Green apple"
「ゴルゴンゾーラと青リンゴ」

"Turnips with ham"
「かぶと生ハム」

「花きゅうりのいくら乗せ」


"Scallop terrine with clam sauce"
「タラとホタテのテリーヌ・貝のソース・クリスマス仕立て」

"Hyuga chicken roast"
「日向鶏のロースト」

"Guest made dish; gratin of oysters"
「お客様のお料理:牡蠣のグラタン」

"French cheese"

"Chateau Beau sejour Becot"

 We invited a couple who went to Italy last year for this year's Christmas.  It was not right to get together in a big mass now so it was a small dinner at home.  I ordered chicken from Miyazaki called "Hyuga chicken" in advance.  It tasted so much better than regular chicken.  For other dishes, I cooked simple ones with ingredients available in the local supermarket.

「クリスマスディナー 2020」昨年イタリア旅行をご一緒にしたご夫婦をお招きした。大きな集まりは良くない今日なのでこじんまりとしたディナー会。メインは注文していた日向鶏。日本のオーブンが小さいので焼き方が難しかったが、鶏は流石に旨味があり美味しかった。その他の料理も手短にある材料でさっと出来た。

熊本では良いフランスチーズがなかなか無く、あまり見たことがないワッシュタイプのチーズがかなり高価だった。デパートのチーズ売り場はフランスチーズ以外のものが多い印象。

テーブルは近所の生花の花屋にしか行かなかったので、地味でこじんまりになってしまった。ちゃんと準備するべきだったと反省。ホストをしていたのであまり写真が撮れていなく、デザートは後日投稿したい。 

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