20 December 2020

Japanese red Grouper



Grouper is a fish that is excellent to be eaten steamed in Chinese cooking method.  Though I've found a live fish so I've tried sashimi with it.  As a result, I've found the flesh was slightly waterly so I marinated in Konbu, called "Kobujime".

「赤ハタの昆布締め」小さな赤ハタがいけすで泳いでいて、しかも安かったので買ってみた。この魚は中華蒸しにするのが最高なのだが、試しに刺身にしてみた。

まず、皮がとても硬くてヌメヌメしているので、3枚おろしにして霜降りにした。ただ、身がブヨブヨしている。これでは刺身は美味しくないのでは?と思い、軽く塩をして水分を抜き、昆布締めにした。

旨味はある程度あって美味しいのだが、刺身が一番美味しい魚ではないと思う。これはやはり生簀であっても香港流にすぐに蒸して中華醤油をかけて食べるのが美味しい魚だと思った。



No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.