07 December 2020

Pressed Tofu Fry



I've found this dish on the Youtube channel of Chinese cooking.  We don't use pressed tofu in Japanese cooking, so I was not very familiar with this ingredient.

It seems that there are many ways to cook this, and I cooked it with pork and Chinese stock this time.  I really loved how it turned out.

「干豆腐」これは日本食には無い中華の食材で、干した豆腐を薄くした様なもの。いまいちよく使い方が分からないのだが、和えものにしたりなど色々と料理法がある様なのでYoutubeで見つけた料理法で作ってみた。この食材は湯葉とは違い、少し食感が苦手だったのだが、スープで煮ることによってとても食べやすくなった。

このおじさんのチャンネルは中華料理の作り方でとても参考になるのでいい。ただ、投稿数などがが多くタイムラインが中華で溢れるので登録はおすすめしない。
 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.