Apricot is my favorite fruits for dessert. I love nectarine the best as fruits but apricot is the second. I mixed sour nectarine with apricot for a tart. I made filling with sour creme this time. Because I happened to have a sour cream which was not sour as I know as sour creme. As the result it became similar to "Cheese cake" filling that went extremely well with apricot. I was very happy with the turn out.
「アプリコットとネクタリンのタルト」アプリコットはデザートとして使う果物としては格別に美味しい。私は香り、酸味など総合的にとても好きでアプリコットが手に入るとよくタルトを作る。いつもアーモンドクリームのタルトを作るが、今回はフランタルトを作った。
フランのフィリングはチェリーなどに使う独自のレシピだが、今回はサワークリームを使ってみた。たまたま他の用途で買ったサワークリームがあまり酸味がないタイプだったので、タルトのフィリングとして使ったら、軽くてしっとりしたチーズケーキのようになった。杏とネクタリンの爽やかな酸味とも相性抜群だ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.