Pepper lunch is popular Japanese origin food stool but I've never had it in Japan. It's simple, iron cast grilled beef with white rice, but it's delicious. I simulated one at home but with different way. My iron plate won't become hot enough to cook on the plate so I pre cooked and let the sauce sizzled in a pan.
「ペッパーランチ風」ペッパーランチはシンガポールではよくフードコートに入っていてとても人気がある。薄切りの牛肉、コーン、白ご飯を熱した鉄板の上で醤油ダレをかけて自分で炒め混ぜて食べるもの。日本で行ったことがないが、シンプルで美味しい料理だと思う。
ハンバーグ用の鉄皿では肉を炒めるまで熱さが保たないので、予め軽く野菜と肉を塩胡椒で炒めて、にんにく醤油ダレをジューっとかけた。タレは醤油、酒、砂糖、水、にんにくのすりおろしを入れて一旦煮立てたもの。日本の美味しい和牛で作ったらもっと美味しいだろう。
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