24 July 2017

Poulet à la marocaine





I don't exactly know the proper way of Moroccan cooking but I made it with my imagination.  I marinated chicken with some spices such as coriander seeds, all spice, nutmeg, sweet paprika then oven baked it with lots of vegetables in a covered iron pot.

I mainly used juice from vegetables to braise the chicken so I only added small amount of chicken stock to avoid the bottom to burn.  I added olives in the end of cooking.  As I served it with couscous, it was sure tasted like Moroccan dish.

「モロッコ風の鶏の蒸し焼き」タジン鍋料理をル・クルーゼで作った。モロッコ料理の本来の作り方は知らないが、何となくこんな感じだろうという感覚だけで作ってみた。鶏をさばき、塩とコリアンダー、オールスパイス、パプリカなどのスパイスにマリネする。

一番下に手羽先、脚などを敷き、その上に野菜(コジェット、トマト、じゃがいもなど)をたっぷり置き、少量の鶏のだしをかけてオーブンで蒸す。最後の方で胸肉、オリーブなどを入れて仕上げる。クスクスと一緒頂いたら、当にモロッコ料理な感じになった。

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