Shogayaki; Pork Ginger is one of the popular home dish in Japan. Sliced pork cooked with ginger soya sauce. I think that the Japanese meat dishes are very special because meat are usually sold as thinly sliced in Japan. This is very odd comparing any other country's food culture.
「生姜焼き」最近はあまり和食の肉料理をしなくなったので、時々しか買わないが、明治屋には日本の肉の薄切りがあるのでたまに買って冷凍している。日本の肉料理は特徴的で、肉が全て薄切り。フレンチや中華など肉の食文化では塊で売るのが基本なので、かなり独特だ。
日本食では伝統的にはあまり四つ足を食べないので、スライサーがなければ出来ない料理は、現代に出来上がったものだろう。ただ、フランスやオージーの肉を薄切りにして食べても美味しくない。これは鹿児島産の黒豚だが、旨味があり、柔らかくて美味しかった。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.