22 August 2017

Confiture de citron



This is slices of fresh lemon slices with ginger marinated with sugar.  I layered it with slices of lemon, a table spoon of sugar, ginger slices, a spoon of sugar as so on and filled with lemon juice in the end.  

After few days, I makes a very refreshing lemon fragranced sweetener with any drinks.  I made cocktail with white rum with soda water with this lemon juice and slices.

「レモンの砂糖漬け」レモンのスライスと生姜のスライス、大さじ1の砂糖を重ねながら漬けたもの。最後に砂糖をたっぷりかけて、レモン汁1個分を絞り入れる。レモンはワックスを落とすために重曹でゴシゴシ洗った。4、5日後くらいからレモンと砂糖がよく馴染んでくるが、2週間くらいたつとレモンの皮もしっとりして美味しくなる。

このレモンはフレッシュな香りがとても爽やかで、飲み物に入れると美味しい。炭酸水で割っても良いし、紅茶にも合う。ホワイトラムを入れてカクテルにしても美味しかった。あまり甘く作らないのがコツ。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.