Kee fish; this is one of the most common and reasonable fish in Singapore fish market. I've found it's delicate, moist and very tasty. It goes well as Japanese way or western way and I guess many other ways. I made tempura and cooked rice with roasted fish heads.
「キーフィッシュの天ぷら」この魚は白身だが、身しっとりしていて美味しい。南洋に生息する鯛の仲間だと思う。白身なので、和風でも洋風でも応用が効くので使いやすい魚だ。ただ年中ある訳ではない。よく見る魚だが大きさは小さいときと大きなものがある時とバラつきがある。
今回は天ぷらにした。頭はオーブンで焼いたものを出汁にして鯛めしにした。天ぷらは揚げて直ぐに食べないと美味しくないので、食べる準備を整えておくことが大事な料理だ。
I'm sorry for my late response because I hardly checking comments...
ReplyDeleteIt's better to roast the fish head for the kamameshi to remove the fish smell.
1.5cup of rice, 180ml water, half tea spoon of salt, one tea spoon of light soya sauce