23 August 2017

Roti de boeuf a la sauce ravigote aux olives



I made roasted beef with chuck tender.  This is a very lean part of beef so it's better to serve with some sauce.  I made relish style of sauce with spring onion, shallots, black olives, capper, lemon juice and olive oil.  It's very summery and nice.

「ローストビーフとラビコット風オリーブソース」チャック・テンダーという安い部位で作ったローストビーフ。リーンな部位なのでソースと一緒に頂くのが美味しい。今回は、小ねぎ、エシャロット、ブラックオリーブ、ケッパーのみじん切りをレモン汁とオリーブオイルのソースを合わせた。

これはフレンチのラビコットソース風だが、少し変えていて、酢を使わずにレモン汁だけにしている。肉は薄くスライスしたのでソースを巻いて頂いた。ネギ塩タンがリッチになった感じで美味しかった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.