20 April 2019

French home dinner in Spring






 The most eaten spring food in France in this season is asparagus and green peas.  When you go to the restaurant at this time, those two vegetables are always on the plate.  I've noticed that the taste of asparagus in France is very different from the imported ones I've always eaten in Singapore.  It tastes much strong with a slightly bitter taste but it's more fragrant

「春の家庭料理」この時期のフランスの食材と言えばアスパラガスとグリンピース。この2つの旬の野菜はどのレストランに行ってもこの時期には必ず出てくる。アスパラガスはシンガポールでもよく食べるが、フランスの時期のものは味が違う。ものすごく濃い味がするのだ。春の芽吹く野菜の特徴の少し「えぐみ」のある味で、香りも強い。さらにこの地域の物は昔のアスパラのように、下半分の筋が強い。

ラデュレのマカロンはフランスで買って直ぐに食べると美味しさが違う。空気が乾燥しているので質感が外はカリッと中はむっちりしている。チョコがコーティングされた物が特に美味しい。

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