02 April 2019

Porc a la moutarde


Lean pork loin block is one of the pork part meat that I hadn't figure out how to use it unless Chinese way of cooking, but for the first time I've realized that I could just cook it in the oven and served it with sauce.  The reason that I haven't cooked it this way is that I thought it would be too hard to eat but when I sliced it thinly it was just delicious as it was.

「豚のロース・マスタードソース」シンガポールのスーパーには豚のロースの塊肉(とんかつ用の脂を除いたもの)が売ってあるが今まで中華料理用以外に料理をしたことがなかった。中華ではこれをそぎ切りにして油通しをして料理をするととても美味しい。

脂が一切ない部位なのでそのままだと固くなると思っていたが、オーブンで火を入れて薄切りするととても美味しかった。特にマスタードソースがとてもよく合う。付け合わせはホワイトアスパラガスのグラタン。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.