Our friend brought us a great bottle of "Gevrey Chambertin". We hardly have a good quality wine in Singapore... because of it's super expensive alchol tax.. but for a the frist time in while I realized how wonderful the fragrance and the taste of the good wine.
「ジヴェニー・シャンベルタンと鴨」お友達にとてもいいブルゴーニュを頂いたので、久しぶりにいいワインを鴨料理と一緒に頂いた。シンガポールは酒税がとても高く、日頃は超安いワインばかり飲んでいる。それでもフランスや日本の約3倍の値段がする。。
高いワインは滅多に頂けないので、久しぶりに本物の美味しさに感動した。香りと味の深みに「あぁ、これがワインか」と感嘆した。
鴨は胸肉のソテーにソースにグリンペッパーを入れて煮詰めたもの。胸肉は仏産のマグレより薄く痩せてるが、それなりに臭みもなく美味しい。
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