This is a fish soup made with kee fish. I flavored the soup with paprika powder and saffran. It takes some time to make this soup because I fillet the fish and take the soup with fish bones. So I made the soup a day before and poached the fish next day. It's very important to make "Aioli" for this soup. Aioli is a mix of garlic and mayonnaise sauce.
「スープドゥポワソン」スープドゥポワソンの作り方は魚の身をすりつぶすものと、魚をおろしてガラでスープをとってこしたものに切り身を軽く煮るものがある。どちらも結構手間がかかるので、私は1日目にスープを作り、2日目に魚をポーチする。魚は安くて小ぶりの地物の白身2、3種類が良い。それを多めに使う。香りはサフラン、パプリカ、トマト。
このスープには「アイヨリ」が大事。簡単に作るのにはマヨネーズにニンニクのすりおろしを混ぜたら良い。本来は少量の茹でたジャガイモを入れてもう少し質感を出す。
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