02 September 2018

Gyudon


Gyudon is sweet soya sauce cooked thinly sliced beef over the rice.  It's very simple to make and it's a very popular dish for young men in Japan.  However, the taste is not very good to make with Australian beef.  Some reason, Japanese beef dish has to be made with Japanese beef.  I don't like steak for Japanese beef but this type of dish is best to use Japanese beef.

「牛丼」玉ねぎ、人参、白滝を入れて牛丼を作った。シンガポールにはオージービーフの薄切りしかないのでそれで作るが、これがどうにもあまり美味しくない。シンガポールでも和食は人気なので、日本式の薄切り肉が普通のスーパーでも出るようになった。しかし日本で買う普通の安い和牛細切れには全く勝てない。

和牛は薄切り肉専門の牛肉で、すき焼きやしゃぶしゃぶなどの薄切りにする料理だと本当に美味しい。肉に粘り気があり、薄切りにしても固くならない。逆にステーキとしては私は和牛は好きではない。食感がグニグニしていて、さっぱりしていない。オージービーフはステーキ。和牛はすき焼き。それぞれベストの食べ方があるものだと思う。

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