I want to use watercress more for my dishes but it's not easy to consume a lot of amount as a salad because they're slightly bitter. However it tastes so much better with pasta. I only tossed the fresh watercress in the pasta. In this way, it keeps the crsispiness of the texture but it becomes less bitter.
「豚とクレソンのパスタ」クレソンはとてもビタミンが高く、葉物の中でも一番栄養価が高いと言われている。ただクセが強く、サラダにするには苦味がきつい。しかし少しオイルが入るものにまぶすと急に美味しくなると気づいた。
前回ポテトサラダにまぶした時も美味しいと思ったが、オイル系のパスタも相性がいい。炒めると栄養が失われると思われるので、できるだけ生で使いたい。これは出来上がったパスタに最後に生のクレソンを混ぜ合わせたもの。パスタに食感と爽やかさが加わりいい感じだ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.