Shio Saba means "Salted Mackerel" in Japanese. This is one of the most popular fish dish that goes extremely well with rice. I marinated Norway mackerel in salt for overnight then grill it over a special fish grill over the stove.
「塩鯖!」ノルウェーの鯖を買って自分で塩をして焼いたもの。塩は小さじ2くらいを全体にまぶして1日冷蔵庫に置いた。
日本で買った魚焼きグリルを使って最高に美味しく焼けた。実はこのグリルは焼き鳥を焼いてあまり上手くいかなかった事以来、使うのを忘れていた。脂があるものは煙が出るので火災報知器があるキッチンには向いていないが、我が家には無いので全く大丈夫。
塩鯖は本当に美味しいと思って感動した。大根を買うのを忘れていたので、レモンをたっぷり絞って白米と一緒に頂いた。最高!
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.