16 October 2020

Crab Vermicelli

 




Crab is not an easy food to cook and eat.  I like the taste but I hate dealing with food with hand when I eat so I usually remove the flesh out of shells during cooking.  I steamed the crabs first then removed the meat out of shells then cooked vermicelli with it.  It takes time to cook but the taste was absolutely amazing.

「蟹の春雨炒め」蟹は味は好きだが異常なめんどくささがあってあまり好きではない。私は特に食べる時にベトベトしたものを手で食べるのが嫌いなので、シンガポールの一番有名料理であるチリクラブは、はっきり言って私のシンガポール料理の嫌いなものNo.1でもある。

今回は蒸した蟹の身を使って春雨を炊いた。蟹の蒸し方は中華のYoutubeチャンネルで見つけた方法。蒸す前に、殻から取り外して全体をかなり丁寧にに洗ったものを蒸しあげる。それから身を取り出して春雨と一緒に炊いた。春雨が蟹の旨味を吸い上げて最高に美味しかった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.