This is pork meatballs with boiled potatoes. It similar to the Japanse style of croquette but I made the very differently because I didn't pre-cook the meat. I also added some minced carrot and onions inside and seasoned them with salt, pepper, curry powder.
「豚コロッケ」これは色々と私流で作ったコロッケ。茹でたじゃがいもと人参と玉ねぎなどの野菜のみじん切り、豚挽肉、卵を混ぜてボールにし、カレー粉で味付けしてフライパンで揚げ焼きにしたもの。
普通のコロッケは、茹でたじゃがいもにソテーしたひき肉を合わせて揚げると思うが、いつもここで、両方火を通したものを合わせているのに油で揚げてカロリーを増す必要があるのか?と思ってしまう。しかしこれは生のひき肉を混ぜて形成しているので一手間省いている。
火が入りやすいように小ぶりに作ることがコツ。最後はオーブンで仕上げて油を落とす。カレー味にしたもの良かった。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.