02 October 2020

Rolled Aubergine Gratin

 






I love this type of long aubergine because it's very tender.  This is thinly sliced long aubergines rolled with cream cheese.  If you have ricotta cheese or creme fresh available it would also be great.  I usually use Kili cheese or Philadelphia cheese but very thinly spread.  I put basil sauce because I happened to have it's not necessary. 

First to lightly cook slices of aubergine in the oven until they become tender enough to roll.  Then seasoned it with cream cheese, salt and minced garlic and roll.  Place them in the oven casserole and cook it with tomato sauce.

「長ナスのロールグラタン」長ナスは熊本の特産品でもあるので私はとても好きな野菜。焼きナスにするとトロトロとしていてとても美味しい。これは肉料理やパスタの付け合わせとしてとても簡単で美味しいナス料理。

長ナスを1cmほどにスライスして塩、オリーブオイルを刷毛で塗ってしっとりするまで焼く。柔らかくなったらクリームチーズ(キリやフィラデルフィア)を薄く塗ってニンニクのみじん切りを散らして巻く。バジルソースはたまたまあったので一緒にかけたが無くても良い。

グラタン皿に敷き詰めてトマトソース、チーズをかけて全体が馴染むまで焼く。これは本来はリコッタチーズなどがあればそちらの方が良いのだが、クリームチーズでもソースが濃厚になってとても美味しくなる。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.